Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam gołąbki w nowej odsłonie , jako roladę gołąbkową . Rolada z mało spotykanym farszem , ale za to jakim smacznym bo z dodatkiem suszonych pomidorów i sera feta.
folia aluminiowa, garnek, nóż, patelnia, brytfanka,
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 72
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 425
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 96
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7839
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 72
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 425
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 96
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7839
Składniki
Liście kapusty po obcięciu grubych nerw, obgotować lekko we wrzątku. Po ugotowaniu wyjąć i osuszyć. Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Suszone pomidory pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na oliwie. Ser feta pokroić na kawałki. W misce wymieszać mięso mielone z ugotowaną kaszą, dodać podsmażoną cebulę, pokrojone pomidory i przyprawy. ( uważać z solą bo ser feta sam w sobie jest słony). Na samym końcu dodać pokrojony ser feta i ponownie wymieszać. Liście kapusty ułożyć na zakładki na foli aluminiowej jeden na drugim. Na liściach ułożyć wałek z masy. Całość ciasno zwinąć najpierw w liście, a następnie w folię aluminiową. Roladę włożyć do brytfanki z wodą z dodatkiem kostki rosołowej i gotować około 30 - 40 minut co jakiś czas obracając roladę. Po ugotowaniu wyjąć z wody i zostawić w foli do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu rozwinąć i pokroić w grubsze plastry.