Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam gołąbki w nowej odsłonie , jako roladę gołąbkową . Rolada z mało spotykanym farszem , ale za to jakim smacznym bo z dodatkiem suszonych pomidorów i sera feta.
folia aluminiowa, garnek, nóż, patelnia, brytfanka,
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 13
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 13
Składniki
Liście kapusty po obcięciu grubych nerw, obgotować lekko we wrzątku. Po ugotowaniu wyjąć i osuszyć. Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Suszone pomidory pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na oliwie. Ser feta pokroić na kawałki. W misce wymieszać mięso mielone z ugotowaną kaszą, dodać podsmażoną cebulę, pokrojone pomidory i przyprawy. ( uważać z solą bo ser feta sam w sobie jest słony). Na samym końcu dodać pokrojony ser feta i ponownie wymieszać. Liście kapusty ułożyć na zakładki na foli aluminiowej jeden na drugim. Na liściach ułożyć wałek z masy. Całość ciasno zwinąć najpierw w liście, a następnie w folię aluminiową. Roladę włożyć do brytfanki z wodą z dodatkiem kostki rosołowej i gotować około 30 - 40 minut co jakiś czas obracając roladę. Po ugotowaniu wyjąć z wody i zostawić w foli do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu rozwinąć i pokroić w grubsze plastry.