Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa w przyrządzeniu rolada pomidorowo-paprykowa wypełniona twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 314
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 467
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1176
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 314
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 467
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1176
Składniki
Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka ubić powoli dodając w małych porcjach gorącą wodę ciągle miksując. Następnie nie przestawiając miksować dodać koncentrat pomidory, słodką paprykę oraz ser żółty. Obie mąki oraz proszek do pieczenia przesiać do masy z żółtek - wymieszać. W osobnej misce ubić na sztywno białka a następnie delikatnie przełożyć do pozostałych składników, dodać oliwę i wszystko razem wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia wylać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut.
Po wyjęciu wyrzucić ciasto na mokrą ściereczkę, odlepić papier do pieczenia i zawinąć w roladę - odstawić do ostygnięcia. Farsz przyrządzić z miseczce dodając serki następnie śmietanę, pokrojoną w kosteczkę rzodkiewkę oraz szczypiorek. Dodać sól i pieprz do smaku. Ciasto rozwinąć i wysmarować przygotowanym twarożkiem a następnie zwinąć i wstawić na 2-3 h do lodówki.