Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten schab jest niesamowicie soczysty i aromatyczny, może być na ciepło jak i na zimno :))
schab przeciąć wzdłuż tak żeby powstał duży prostokątny kawał mięsa. Mięso rozbić delikatnie z obu stron. Mięso posolić i popieprzyć z obu stron. czosnek przecisnąć przez praskę i posmarować tą część mięsa, która będzie w środku. Cebulę i pieczarki obrać. Cebulę pokroić w piórka, rozłożyć na całym płacie mięsa. Pieczarki pokroić w plasterki i też ułożyć na mięsie. Schab zwijać formując roladę. Powstałą roladę obwiązać sznurkiem. Na patelni rozgrzać smalec i roladę obsmażyć z każdej strony. Następnie roladę przełożyć do garnka podlać rosołem dodać liść laurowy i dusić do miękkości ok 40 min. Taką roladę można również upiec w piekarniku.
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 48
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 17
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 33
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5038
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52330
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 48
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 17
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 33
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5038
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52330
Składniki
schab przeciąć wzdłuż tak żeby powstał duży prostokątny kawał mięsa. Mięso rozbić delikatnie z obu stron. Mięso posolić i popieprzyć z obu stron. czosnek przecisnąć przez praskę i posmarować tą część mięsa, która będzie w środku. Cebulę i pieczarki obrać. Cebulę pokroić w piórka, rozłożyć na całym płacie mięsa. Pieczarki pokroić w plasterki i też ułożyć na mięsie. Schab zwijać formując roladę. Powstałą roladę obwiązać sznurkiem. Na patelni rozgrzać smalec i roladę obsmażyć z każdej strony. Następnie roladę przełożyć do garnka podlać rosołem dodać liść laurowy i dusić do miękkości ok 40 min. Taką roladę można również upiec w piekarniku.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 143
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1778