Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladę serową przygotowaną z tego przepisu możesz podawać na zimno z ulubionym sosem, np. tatarskim albo czosnkowym. Dobrze smakuje też na ciepło, podana prosto z piekarnika.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1582
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1582
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Składniki
Filety z kurczaka pokrój drobno. Posól i popieprz. Posiekaj cebulę. Usmaż na rozgrzanej patelni mięso, a w połowie smażenia dodaj cebulę. Od czasu do czasu mieszaj. Całość powinna być gotowa po kilku minutach. Odłóż do ostudzenia.
Przygotuj ciasto serowe. Z pomocą tarki zetrzyj ser na wiórki. Dodaj jajka i majonez. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Na głębokiej blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, wyłóż masę serową. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wyciągnięciu, odstaw do przestygnięcia.
Do ostudzonych filetów z kurczaka z cebulą dodaj serek śmietankowy oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
Wyłóż farsz na ciasto serowe i zawiń. Aby uzyskać taki efekt jak na zdjęciu, musisz podzielić podpieczone ciasto na trzy części, każdą z nich urozmaicić farszem i zawinąć. Ułóż dwie rolady obok siebie, a na górę trzecią.
Podpiecz prawie gotowe danie jeszcze 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza.