Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkanie.
Skrzydełka z airfryer marynowane są w maślance, a później obtaczane w mieszan...
Odsłon: 4495
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1230
Skrzydełka z airfryer marynowane są w maślance, a później obtaczane w mieszan...
Odsłon: 4495
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1230
Składniki
Formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Można to zrobić mikserem. Do jajek dodać mąkę migdałową i starty na grubych oczkach żółty ser gouda i ser mozzarella. Dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Mieszankę jajeczną wylać do formy. Wierzch posypać mrożonym zielonym groszkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Wyjąć z pieca i wystudzić. Do twarożku dodać miąższ dojrzałego awokado, drobniutko posiekaną rukolę i orzechy włoskie. Wymieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Placek posmarować twarożkiem, najlepiej spodnią część placka, bo na wierzchu ładnie wygląda zielony groszek. Ułożyć kawałki/ plasterki łososia. Zwinąć roladę wzdłuż dłuższego boku. Zawinąć w folię spożywczą przeźroczystą. Umieścić w lodówce najlepiej na całą noc. Usunąć folie i pokroić na ok 1,5 cm porcje. Smacznego.