Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkanie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6946
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30420
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29181
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6946
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30420
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29181
Składniki
Formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Można to zrobić mikserem. Do jajek dodać mąkę migdałową i starty na grubych oczkach żółty ser gouda i ser mozzarella. Dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Mieszankę jajeczną wylać do formy. Wierzch posypać mrożonym zielonym groszkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Wyjąć z pieca i wystudzić. Do twarożku dodać miąższ dojrzałego awokado, drobniutko posiekaną rukolę i orzechy włoskie. Wymieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Placek posmarować twarożkiem, najlepiej spodnią część placka, bo na wierzchu ładnie wygląda zielony groszek. Ułożyć kawałki/ plasterki łososia. Zwinąć roladę wzdłuż dłuższego boku. Zawinąć w folię spożywczą przeźroczystą. Umieścić w lodówce najlepiej na całą noc. Usunąć folie i pokroić na ok 1,5 cm porcje. Smacznego.