Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada ta obowiązkowo pojawia się na każde święta i imprezy z rodziną lub przyjaciółmi i jest to moje popisowa przystawka.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 189
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 587
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 300
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 189
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 587
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 300
Składniki
Na maśle podsmażyć szpinak z łyżką chrzanu i sól, pieprz. Odcedzić na sicie i przestudzić. Żółtka dodać do szpinaku a z białek ubić pianę. Dodać ją do szpinaku i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę ( ja używam tej dużej z piekarnika) wyłożoną papierem i piec 15-20 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu zdjąć z papieru. wystudzoną posmarować serkiem i na to poukładać plastry łososia. Zwinąć jak roladę i na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem pokroić w plastry. Smacznego