Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada ta obowiązkowo pojawia się na każde święta i imprezy z rodziną lub przyjaciółmi i jest to moje popisowa przystawka.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1840
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8403
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 780
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253947
Polecam.
Odsłon: 1501
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1840
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8403
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 780
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253947
Polecam.
Odsłon: 1501
Składniki
Na maśle podsmażyć szpinak z łyżką chrzanu i sól, pieprz. Odcedzić na sicie i przestudzić. Żółtka dodać do szpinaku a z białek ubić pianę. Dodać ją do szpinaku i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę ( ja używam tej dużej z piekarnika) wyłożoną papierem i piec 15-20 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu zdjąć z papieru. wystudzoną posmarować serkiem i na to poukładać plastry łososia. Zwinąć jak roladę i na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem pokroić w plastry. Smacznego