Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przystawka, którą możemy podać w zwykły dzień, ale również na większą imprezę. Bardzo ładnie się prezentuje na stole.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2317
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1440
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 532
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3608
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1312
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2317
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1440
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 532
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3608
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1312
Składniki
1. Szpinak mrożony najpierw odmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody , szpinak surowy blendujemy z pół szklanki mleka, smażymy na rozgrzanym maśle, jak jest już podsmażony dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową i odstawiamy do wystudzenia.
2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy żółtka, następnie dodajemy szpinak, mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Formę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy masę szpinakową. Pieczemy około 15-20 minut w temp.w 180 stopni . Po wyciągnięciu z piekarnika zwijamy roladę i zostawiamy do ostygnięcia.
3. Serek śmietankowy doprawiamy solą i pieprzem, rozsmarowujemy na szpinakowym biszkopcie i układamy wędzonego łososia , ponownie zwijamy w roladę. Owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Jak się dobrze schłodzi to kroimy na plasterki.