Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przystawka, którą możemy podać w zwykły dzień, ale również na większą imprezę. Bardzo ładnie się prezentuje na stole.
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1395
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 421
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1395
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 421
Składniki
1. Szpinak mrożony najpierw odmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody , szpinak surowy blendujemy z pół szklanki mleka, smażymy na rozgrzanym maśle, jak jest już podsmażony dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową i odstawiamy do wystudzenia.
2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy żółtka, następnie dodajemy szpinak, mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Formę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy masę szpinakową. Pieczemy około 15-20 minut w temp.w 180 stopni . Po wyciągnięciu z piekarnika zwijamy roladę i zostawiamy do ostygnięcia.
3. Serek śmietankowy doprawiamy solą i pieprzem, rozsmarowujemy na szpinakowym biszkopcie i układamy wędzonego łososia , ponownie zwijamy w roladę. Owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Jak się dobrze schłodzi to kroimy na plasterki.