Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada szpinakowa w takiej wersji na pewno zachwyci każdego. Jest przepyszna w smaku, szybka w przygotowaniu i doskonała na drugi dzień, więc jest to świetna propozycja na imprezową przekąskę, którą można wcześniej zrobić. Kurczak wędzony doskonale komponuje się ze szpinakowym biszkoptem, a dodatek serka czosnkowego jeszcze bardziej podkręca smak. Polecam spróbować :-)
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 141
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 39
Nie ma lepszego dodatku do wielkanocnych jajek od domowego, własnoręcznie zro...
Odsłon: 180
Mamy wiosnę ,już oficjalnie,a więc sezon na Jeszcze więcej sałatek uważam za...
Odsłon: 235
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 141
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 39
Nie ma lepszego dodatku do wielkanocnych jajek od domowego, własnoręcznie zro...
Odsłon: 180
Mamy wiosnę ,już oficjalnie,a więc sezon na Jeszcze więcej sałatek uważam za...
Odsłon: 235
Składniki
Szpinak delikatnie rozmrozić i przełożyć na suchą patelnię. Smażyć do całkowitego odparowania wody, pod koniec dodać 2 przeciśnięte ząbki czosnku, doprawić solą i pieprzem, jeszcze chwilę smażyć i wystudzić. Szpinak przełożyć do miski. Białka oddzielić od żółtek. Do szpinaku dodać 4 żółtka, mąkę i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy szpinakowej. Całość delikatnie wymieszać.
Blachę z piekarnika wysmarować punktowo masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Masę szpinakową rozsmarować na całej powierzchni blachy na grubość ok. 1 cm i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok. 12 minut (UWAGA - każdy piekarnik piecze inaczej, dlatego warto pilnować ciasta podczas pieczenia). Po wyjęciu z piekarnika biszkopt szpinakowy wystudzić, następnie zimny przełożyć na ręcznik kuchenny i zerwać delikatnie papier. Filet z kurczaka pokroić na cienkie plasterki. W misce wymieszać serek twarożkowy z 2 przeciśniętymi ząbkami czosnku i posiekanym koperkiem, na koniec doprawić go solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Serek rozsmarować na całej powierzchni ciasta szpinakowego. Na górę ułożyć plasterki wędzonego filetu. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku w roladę, przełożyć je do folii aluminiowej lub spożywczej i włożyć do lodówki na min. 2 h, najlepiej na całą noc. Przed podaniem pokroić na plastry. Polecam, bo rolada jest rewelacyjna w smaku :-) SMACZNEGO!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Panierowane jajka z farszem
Przekąski
Bruschetta ze szpinakiem
Przekąski
Mój imprezowy stół.
Przekąski
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Panierowane jajka z farszem
Niezwykłe jajka z farszem. Po ugotowaniu panieruje się je w bułce tartej i sm...
Odsłon: 42
Bruschetta ze szpinakiem
Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezow...
Odsłon: 696