Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly sposób na danie z cukinii. W zaleznosci od upodoban moze byc nadziewana w wersji bezmiesnej np. suszonymi pomidorami, w wersji miesnej np. smazonym bekonem, smakuje równiez wysmienicie z wedzona ryba np. z lososiem
Pokroic cukinie, usunac wnetrze, zetrzec i wycisnac za pomocą wyciskarki do ziemniaków lub scierki.
Dodac jajka, ser, ziola (mozna je alternatywnie dodac do nadzienia) skrobie, sól i bialy pieprz. Wszystko dokladnie wymieszac i w zaleznosci od wilgotnosci masy dodac jeszcze troche maki.
Ulozyc mase na papierze do pieczenia (grubosc warstwy ok. 1 cm) i piec ok. 30 min w temp. 200° C az masa zbrazowieje.
Do ostygniecia polozyc na kratce, papierem do pieczenia do góry, gdy troche ostygnie - delikatnie zdjac papier.
Przygotowac nadzienie: wymieszac smietane z serem i twarogiem, dodac musztarde, pieprz cayenne i ew. ziola jesli nie dodalismy ich do warstwy z cukinii. Posolic.
Pokroic bekon na male kawalki i usmazyc (alternatywnie: pokroic rybe lub suszone pomidory na male kawalki) a nastepnie ulozyc wszystko na nadzieniu.
Ostroznie zwinac, zawinac w folie i odstwic do schlodzenia na kilka godzin.
Tuz przed podaniem pokroic w cienkie plasterki. Podawac np. z salata.
Przepis dnia
cukinia
Odsłon: 32068
Staram się wykorzystywać sezonowe warzywa, a więc czas na cukinie i paprykę.
Odsłon: 1766
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 266
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17304
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 113
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 118
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 266
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17304
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 113
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 118
Składniki
Pokroic cukinie, usunac wnetrze, zetrzec i wycisnac za pomocą wyciskarki do ziemniaków lub scierki. Dodac jajka, ser, ziola (mozna je alternatywnie dodac do nadzienia) skrobie, sól i bialy pieprz. Wszystko dokladnie wymieszac i w zaleznosci od wilgotnosci masy dodac jeszcze troche maki. Ulozyc mase na papierze do pieczenia (grubosc warstwy ok. 1 cm) i piec ok. 30 min w temp. 200° C az masa zbrazowieje.
Do ostygniecia polozyc na kratce, papierem do pieczenia do góry, gdy troche ostygnie - delikatnie zdjac papier. Przygotowac nadzienie: wymieszac smietane z serem i twarogiem, dodac musztarde, pieprz cayenne i ew. ziola jesli nie dodalismy ich do warstwy z cukinii. Posolic. Pokroic bekon na male kawalki i usmazyc (alternatywnie: pokroic rybe lub suszone pomidory na male kawalki) a nastepnie ulozyc wszystko na nadzieniu. Ostroznie zwinac, zawinac w folie i odstwic do schlodzenia na kilka godzin.
Tuz przed podaniem pokroic w cienkie plasterki. Podawac np. z salata.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 385
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 313