Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny smak, warto poświęcić trochę czasu na przygotowanie
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8450
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6850
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327264
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8450
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6850
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327264
Składniki
Szpinak rozmrozić i odcisnąć nadmiar wody. Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać mąkę i zmiksować. Dodać szpinak, czosnek, sól, pieprz i również zmiksować. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodać do masy szpinakowej.
Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 10 minut w temperaturze 200 stopni. Wystudzić. Placek wyłożyć na blat papierem do góry i ściągnąć papier.
Placek posmarować serkiem chrzanowym a na serek wyłożyć plastry łososia. Zwinąć w roladę. Kroić w ukośne plastry.