Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny smak, warto poświęcić trochę czasu na przygotowanie
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33356
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33356
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Składniki
Szpinak rozmrozić i odcisnąć nadmiar wody. Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać mąkę i zmiksować. Dodać szpinak, czosnek, sól, pieprz i również zmiksować. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodać do masy szpinakowej.
Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 10 minut w temperaturze 200 stopni. Wystudzić. Placek wyłożyć na blat papierem do góry i ściągnąć papier.
Placek posmarować serkiem chrzanowym a na serek wyłożyć plastry łososia. Zwinąć w roladę. Kroić w ukośne plastry.