Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjna rolada - afrodyzjak pobudzający smakiem wszystkie zmysły , idealna na wspólną kolację.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8778
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7556
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5157
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328319
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8778
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7556
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5157
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328319
Składniki
Szpinak rozmrażamy na maśle, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.Smażymy do odparowania i studzimy.
Oddzielamy żółtka od białek. Wystudzony szpinak miksujemy z żółtkami, a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka.Delikatnie mieszamy.
Blachę o wym.23x35 wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy masę szpinakową i pieczemy ok.20 minut w tem. 190 st.C.
Wystudzone ciasto szpinakowe smarujemy połączonymi twarożkami, a następnie układamy na całej powierzchni płaty łososia. Posypujemy ostrą papryką /nie za dużo/ i skrapiamy sokiem z cytryny.
Zwijamy dość ciasno roladę i zawijamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby rolada zastygła!
Podajemy z chrzanem lub sosem z jogurtu, chrzanu i cytryny. SMACZNEGO!