Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjna rolada - afrodyzjak pobudzający smakiem wszystkie zmysły , idealna na wspólną kolację.
Szpinak rozmrażamy na maśle, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.Smażymy do odparowania i studzimy.
Oddzielamy żółtka od białek. Wystudzony szpinak miksujemy z żółtkami, a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka.Delikatnie mieszamy.
Blachę o wym.23x35 wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy masę szpinakową i pieczemy ok.20 minut w tem. 190 st.C.
Wystudzone ciasto szpinakowe smarujemy połączonymi twarożkami, a następnie układamy na całej powierzchni płaty łososia. Posypujemy ostrą papryką /nie za dużo/ i skrapiamy sokiem z cytryny.
Zwijamy dość ciasno roladę i zawijamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby rolada zastygła!
Podajemy z chrzanem lub sosem z jogurtu, chrzanu i cytryny. SMACZNEGO!
Przepis dnia
Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delik...
Odsłon: 672252
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 269
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3088
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 909
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1529
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 269
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3088
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 909
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1529
Składniki
Szpinak rozmrażamy na maśle, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.Smażymy do odparowania i studzimy.
Oddzielamy żółtka od białek. Wystudzony szpinak miksujemy z żółtkami, a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka.Delikatnie mieszamy.
Blachę o wym.23x35 wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy masę szpinakową i pieczemy ok.20 minut w tem. 190 st.C.
Wystudzone ciasto szpinakowe smarujemy połączonymi twarożkami, a następnie układamy na całej powierzchni płaty łososia. Posypujemy ostrą papryką /nie za dużo/ i skrapiamy sokiem z cytryny.
Zwijamy dość ciasno roladę i zawijamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby rolada zastygła!
Podajemy z chrzanem lub sosem z jogurtu, chrzanu i cytryny. SMACZNEGO!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Rożki z tortilli
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Rożki z tortilli
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 578
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 909