Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka dla smakoszy mas ziemniaczanych i pieczarek... i wafli
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1123
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 237
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20416
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1123
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 237
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20416
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować. Do gorących ziemniaków dodać miękkie masło i mleko, zgnieść wszystko na jednolitą masę. Dodać koperek, oraz do smaku: przyprawę do ziemniaków, sól i pieprz. Wymieszać. Pieczarki poddusić w garnku, odlać z nich wodę, podsmażyć na oleju z cebulą. Gorącą masę ziemniaczaną rozłożyć na wafle, na jednym brzegu ułożyć wzdłuż pieczarki. Miękkie wafle zwijać ściśle w roladę, rozpoczynając od tego brzegu, na którym są pieczarki. Rolady wstawić do lodówki na 2 godziny (zimne lepiej się kroi). Zimne rolady delikatnie pokroić na plastry o szerokości około 2 cm. Każdy plaster panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na patelni na oleju na złoty kolor. Smacznego.