Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka dla smakoszy mas ziemniaczanych i pieczarek... i wafli
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2899
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 871
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1077
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 264
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2815
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2899
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 871
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1077
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 264
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2815
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować. Do gorących ziemniaków dodać miękkie masło i mleko, zgnieść wszystko na jednolitą masę. Dodać koperek, oraz do smaku: przyprawę do ziemniaków, sól i pieprz. Wymieszać. Pieczarki poddusić w garnku, odlać z nich wodę, podsmażyć na oleju z cebulą. Gorącą masę ziemniaczaną rozłożyć na wafle, na jednym brzegu ułożyć wzdłuż pieczarki. Miękkie wafle zwijać ściśle w roladę, rozpoczynając od tego brzegu, na którym są pieczarki. Rolady wstawić do lodówki na 2 godziny (zimne lepiej się kroi). Zimne rolady delikatnie pokroić na plastry o szerokości około 2 cm. Każdy plaster panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na patelni na oleju na złoty kolor. Smacznego.