Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka dla smakoszy mas ziemniaczanych i pieczarek... i wafli
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 489
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101434
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5950
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 489
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101434
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5950
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować. Do gorących ziemniaków dodać miękkie masło i mleko, zgnieść wszystko na jednolitą masę. Dodać koperek, oraz do smaku: przyprawę do ziemniaków, sól i pieprz. Wymieszać. Pieczarki poddusić w garnku, odlać z nich wodę, podsmażyć na oleju z cebulą. Gorącą masę ziemniaczaną rozłożyć na wafle, na jednym brzegu ułożyć wzdłuż pieczarki. Miękkie wafle zwijać ściśle w roladę, rozpoczynając od tego brzegu, na którym są pieczarki. Rolady wstawić do lodówki na 2 godziny (zimne lepiej się kroi). Zimne rolady delikatnie pokroić na plastry o szerokości około 2 cm. Każdy plaster panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na patelni na oleju na złoty kolor. Smacznego.