Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczne, proste w wykonaniu i szybko znikające roladki na grilla z mięsa mielonego. Super smaczny posiłek dla nadchodzących gości.
Mięso mielone wieprzowo - wołowe wkładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawiamy do smaku przyprawami oraz dodajemy bułkę tartą. Wszystko dobrze wyrabiamy.
W trakcie wyrabiania mięsa dodajemy po odrobinie zimnej wody i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie wodę i nie będzie przywierać nam do dłoni. Im dłużej będziemy wyrabiać tym roladki będą lepsze.
Z tak przygotowanej masy formujemy roladki, które układamy na tacy i zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu.
Po tym czasie roladki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej strony często roladki obracając.
Czas grillowania zależy od tego jak grillujemy i jak roladki nam się przypiekają.
Podajemy z pysznym sosem chrzanowym.
Potrawka z mięsa wołowego z rosołu z dodatkiem warzyw i pikantnej przyprawy...
Odsłon: 36059
Nie od dziś wiadomo, że tajemnica wyjątkowego smaku mocnego bulionu tkwi w je...
Odsłon: 13305
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1052
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 460
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 81
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 51
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 153
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1052
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 460
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 81
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 51
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 153
Składniki
Mięso mielone wieprzowo - wołowe wkładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawiamy do smaku przyprawami oraz dodajemy bułkę tartą. Wszystko dobrze wyrabiamy. W trakcie wyrabiania mięsa dodajemy po odrobinie zimnej wody i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie wodę i nie będzie przywierać nam do dłoni. Im dłużej będziemy wyrabiać tym roladki będą lepsze. Z tak przygotowanej masy formujemy roladki, które układamy na tacy i zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu. Po tym czasie roladki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej strony często roladki obracając. Czas grillowania zależy od tego jak grillujemy i jak roladki nam się przypiekają. Podajemy z pysznym sosem chrzanowym.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Smażone kwiaty z cukinii
Przekąski
Utopence - czeska przekąska do piwa
Przekąski
Fit tortilla z tuńczykiem
Przekąski
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Smażone kwiaty z cukinii
Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko...
Odsłon: 22
Utopence - czeska przekąska do piwa
Utopence pochodzi z kuchni czeskiej i najczęściej jest serwowany w pubach jak...
Odsłon: 72