Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczne, proste w wykonaniu i szybko znikające roladki na grilla z mięsa mielonego. Super smaczny posiłek dla nadchodzących gości.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 380
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 380
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Mięso mielone wieprzowo - wołowe wkładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawiamy do smaku przyprawami oraz dodajemy bułkę tartą. Wszystko dobrze wyrabiamy. W trakcie wyrabiania mięsa dodajemy po odrobinie zimnej wody i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie wodę i nie będzie przywierać nam do dłoni. Im dłużej będziemy wyrabiać tym roladki będą lepsze. Z tak przygotowanej masy formujemy roladki, które układamy na tacy i zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu. Po tym czasie roladki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej strony często roladki obracając. Czas grillowania zależy od tego jak grillujemy i jak roladki nam się przypiekają. Podajemy z pysznym sosem chrzanowym.