Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki puree w andrucie

Roladki puree w andrucie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18841

Dodano:

Odsłon: 6031

Wybornie smakuje z surówką z warzywną.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Roladki puree w andrucie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki ugotować i przetrzeć przez praskę. Wlać wrzące mleko ,dodać masło i utrzeć na pulchną masę, następnie przyprawić do smaku według upodobania.Dobrze ciepłe puree nakładać na andruty , na brzegu położyć pęto obranej ze skórki kiełbasy i zwijać powoli jak rolady.

  2. Położyć do lodówki aby się schłodziły.

  3. Po czym ucinać nożem porcje , moczyć z obydwu stron w jajku i panierować w bułce tartej.Smażyć na oleju na wolnym ogniu i podawać z surówkami.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń