Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wybornie smakuje z surówką z warzywną.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 446
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9068
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2703
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 446
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9068
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2703
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować i przetrzeć przez praskę. Wlać wrzące mleko ,dodać masło i utrzeć na pulchną masę, następnie przyprawić do smaku według upodobania.Dobrze ciepłe puree nakładać na andruty , na brzegu położyć pęto obranej ze skórki kiełbasy i zwijać powoli jak rolady.
Położyć do lodówki aby się schłodziły.
Po czym ucinać nożem porcje , moczyć z obydwu stron w jajku i panierować w bułce tartej.Smażyć na oleju na wolnym ogniu i podawać z surówkami. Smacznego.