Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podane w ten sposób roladki szynkowe z kremem chrzanowym mogą stanowić niebanalną przekąskę w ciągu dnia. Sprawdzą się też idealnie na odświętne śniadanie. Ich przygotowanie jest łatwe i przyjemne, a efekt jest tego wart. :)
szpryca
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 34
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 40
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 34
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 40
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Następnie przekroić wzdłuż na pół, posolić. Każdą połówkę owinąć plasterkiem szynki. Jeżeli plasterki są kwadratowe polecam przekroić je na pół, ułożyć na zakładkę i w ten sposób owinąć jajka.
Ubić śmietanę na sztywno wraz ze szczyptą soli. Dodać chrzan, sok z pomarańczy i wymieszać. Pozostałe plasterki szynki zwinąć w rulonik i za pomocą szprycy nabić roladki kremem.
Na tacce ułożyć roszponkę (lub inną zieleninkę). Nałożyć roladki szynkowe wraz z pokrojonym w cząstkę pomidorem oraz kilkoma oliwkami. Smacznego! :)