Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podane w ten sposób roladki szynkowe z kremem chrzanowym mogą stanowić niebanalną przekąskę w ciągu dnia. Sprawdzą się też idealnie na odświętne śniadanie. Ich przygotowanie jest łatwe i przyjemne, a efekt jest tego wart. :)
szpryca
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1759
Polecam na kolację.
Odsłon: 375
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 164
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 302
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1759
Polecam na kolację.
Odsłon: 375
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 164
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 302
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Następnie przekroić wzdłuż na pół, posolić. Każdą połówkę owinąć plasterkiem szynki. Jeżeli plasterki są kwadratowe polecam przekroić je na pół, ułożyć na zakładkę i w ten sposób owinąć jajka.
Ubić śmietanę na sztywno wraz ze szczyptą soli. Dodać chrzan, sok z pomarańczy i wymieszać. Pozostałe plasterki szynki zwinąć w rulonik i za pomocą szprycy nabić roladki kremem.
Na tacce ułożyć roszponkę (lub inną zieleninkę). Nałożyć roladki szynkowe wraz z pokrojonym w cząstkę pomidorem oraz kilkoma oliwkami. Smacznego! :)