Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podane w ten sposób roladki szynkowe z kremem chrzanowym mogą stanowić niebanalną przekąskę w ciągu dnia. Sprawdzą się też idealnie na odświętne śniadanie. Ich przygotowanie jest łatwe i przyjemne, a efekt jest tego wart. :)
szpryca
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36672
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3866
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 573
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3008
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36672
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3866
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 573
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3008
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Następnie przekroić wzdłuż na pół, posolić. Każdą połówkę owinąć plasterkiem szynki. Jeżeli plasterki są kwadratowe polecam przekroić je na pół, ułożyć na zakładkę i w ten sposób owinąć jajka.
Ubić śmietanę na sztywno wraz ze szczyptą soli. Dodać chrzan, sok z pomarańczy i wymieszać. Pozostałe plasterki szynki zwinąć w rulonik i za pomocą szprycy nabić roladki kremem.
Na tacce ułożyć roszponkę (lub inną zieleninkę). Nałożyć roladki szynkowe wraz z pokrojonym w cząstkę pomidorem oraz kilkoma oliwkami. Smacznego! :)