Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna przekąska podana na imprezie i nie tylko.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 842
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 842
Składniki
śliwki opłukać i osuszyć.
śliwkę owinąć boczkiem,aby powstała roladka i następnie zepnąć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony, aby boczek się przyrumienił. Następnie przełożyć roladki na papierowy ręcznik aby wchłonął nadmiar tłuszczu.Przełożyć na półmisek i podawać jako przystawkę np do piwka:). śliwki warto nadziać orzechami laskowymi, lub małymi kawałkami fety. Można oprószyć pieprzem i kminkiem.