Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami prostym przepisem na pyszne roladki które przygotowuję z chleba tostowego i kilka innych składników. Roladki są tak pyszne że na jednej się nie skończy. W środku rozpływający się ser, pyszna szynka a z zewnątrz chrupiąca panierka. Polecam również jako dodatek do barszczu czerwonego zamiast krokietów.
nóż, deska, wałek, patelnia, widelec , naczynia do panierki,
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 28
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 797
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 28
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 797
Składniki
Z kromek chleba tostowego obciąc delikatnie skórki po jednej i po drugiej stronie. ( na przeciw siebie). Następnie kromki rozwałkować wałkiem do ciasta. Każda kromkę posmarować serkiem śmietankowym, nałożyć plaster szynki i plaster sera żółtego ( u mnie ser okrągły więc półplasterka na każdą kromkę ). Każda zwinąć w roladę obtaczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Najlepiej smakują ciepłe, chociaż na zimno też są smaczne. Polecam
Przygotowanie chleba tostowego.
Przygotowanie do rolowania przekąski.
Obtaczanie w jajku i panierowanie w bułce tartej.
Smażenie.
Przekąska gotowa do podania.