Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami prostym przepisem na pyszne roladki które przygotowuję z chleba tostowego i kilka innych składników. Roladki są tak pyszne że na jednej się nie skończy. W środku rozpływający się ser, pyszna szynka a z zewnątrz chrupiąca panierka. Polecam również jako dodatek do barszczu czerwonego zamiast krokietów.
nóż, deska, wałek, patelnia, widelec , naczynia do panierki,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 523
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 523
Składniki
Z kromek chleba tostowego obciąc delikatnie skórki po jednej i po drugiej stronie. ( na przeciw siebie). Następnie kromki rozwałkować wałkiem do ciasta. Każda kromkę posmarować serkiem śmietankowym, nałożyć plaster szynki i plaster sera żółtego ( u mnie ser okrągły więc półplasterka na każdą kromkę ). Każda zwinąć w roladę obtaczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Najlepiej smakują ciepłe, chociaż na zimno też są smaczne. Polecam
Przygotowanie chleba tostowego.
Przygotowanie do rolowania przekąski.
Obtaczanie w jajku i panierowanie w bułce tartej.
Smażenie.
Przekąska gotowa do podania.