Chciałam podzielić się z Wami prostym przepisem na pyszne roladki które przygotowuję z chleba tostowego i kilka innych składników. Roladki są tak pyszne że na jednej się nie skończy. W środku rozpływający się ser, pyszna szynka a z zewnątrz chrupiąca panierka. Polecam również jako dodatek do barszczu czerwonego zamiast krokietów.
Roladki z chleba tostowego
Składniki
- 6 kromek chleba tostowego,
- 6 plastrów szynki,
- 6 plastrów sera żółtego,
- serek śmietankowy - łaciaty z czosnkiem,
- 2 rozbełtane jajka do obtaczania,
- bułka tarta do panierowania,
- olej do smażenia,
Składniki
- 6 kromek chleba tostowego,
- 6 plastrów szynki,
- 6 plastrów sera żółtego,
- serek śmietankowy - łaciaty z czosnkiem,
- 2 rozbełtane jajka do obtaczania,
- bułka tarta do panierowania,
- olej do smażenia,

Potrzebne przybory kuchenne
nóż, deska, wałek, patelnia, widelec , naczynia do panierki,
Etapy przygotowania
Z kromek chleba tostowego obciąc delikatnie skórki po jednej i po drugiej stronie. ( na przeciw siebie). Następnie kromki rozwałkować wałkiem do ciasta. Każda kromkę posmarować serkiem śmietankowym, nałożyć plaster szynki i plaster sera żółtego ( u mnie ser okrągły więc półplasterka na każdą kromkę ). Każda zwinąć w roladę obtaczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Najlepiej smakują ciepłe, chociaż na zimno też są smaczne. Polecam

Przygotowanie chleba tostowego.

Przygotowanie do rolowania przekąski.

Obtaczanie w jajku i panierowanie w bułce tartej.

Smażenie.

Przekąska gotowa do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (14)


Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy

Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2652

Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 863
Ostatnio komentowane przepisy

Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2652

Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 863



Składniki
- 6 kromek chleba tostowego,
- 6 plastrów szynki,
- 6 plastrów sera żółtego,
- serek śmietankowy - łaciaty z czosnkiem,
- 2 rozbełtane jajka do obtaczania,
- bułka tarta do panierowania,
- olej do smażenia,
Z kromek chleba tostowego obciąc delikatnie skórki po jednej i po drugiej stronie. ( na przeciw siebie). Następnie kromki rozwałkować wałkiem do ciasta. Każda kromkę posmarować serkiem śmietankowym, nałożyć plaster szynki i plaster sera żółtego ( u mnie ser okrągły więc półplasterka na każdą kromkę ). Każda zwinąć w roladę obtaczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Najlepiej smakują ciepłe, chociaż na zimno też są smaczne. Polecam
Przygotowanie chleba tostowego.
Przygotowanie do rolowania przekąski.
Obtaczanie w jajku i panierowanie w bułce tartej.
Smażenie.
Przekąska gotowa do podania.
Ciekawy przepis, zjadłabym :)
To mógłbybyć swietny streetfood, pycha:)
Wyśmienite roladki :)
Alez apetycznie sie prezentuja!
Bardzo ciekawy przepis :) smakowitości :)