Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z ciasta francuskiego z szpinakiem i feta

Roladki z ciasta francuskiego z szpinakiem i feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 733

Dodano:

Odsłon: 3019

Blyskawiczna przekaska.Bardzo pyszna,idealna na imprezy i nie tylko.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji ,tam znajdzie kazdy cos dla siebie na slodki i slono!ZAPRASZAM!

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • pól opakowania szpinaku mrozonego
  • pól kostki fety greckiej
  • zabek czosnku,1 lyzka oliwy do smazenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki z ciasta francuskiego z szpinakiem i feta

Przygotowanie

  1. Na rozgrzana patelnie dajemy oliwe i przecisniety zabek czosnku,lekko zrumienimy.Dodajemy szpinak,dobrze odcisniety.Przyprawiamy sola i pieprzem,ok.3 min podsmazamy na lekkim ogniu.Nastepnie dodajemy pokrojona w koste fete i krótko razem podsmazyc.

  2. Ciasto francuskie rozwijamy,kroimy na kwadraty dowolnej wielkosci.Na kazdy kawalek na brzeg dajemy gotowy szpinak i rolujemy .Smarujemy zóltkiem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 200 stopni góra/dól ok.15-20 min.SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń