Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z cukinii na zimno to świetna forma przekąski na imprezy czy spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Jest to też sposób na szybkie danie, które można zabrać na wycieczkę, do pracy lub do szkoły.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9639
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9639
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Cukinie dokładnie umyj i odetnij górną część. Warzywa przekrój wzdłuż na plastry, o szerokości około pół centymetra. Ułóż płasko na blaszce i skrop oliwą z oliwek. Dopraw solą oraz pieprzem. Patelnię grillową rozgrzej bez tłuszczu i wyłóż plastry cukinii. Smaż wszystko około 2 minuty z każdej strony. Cukinia powinna zmięknąć na tyle, by możliwe było jej zawijanie w rolki. Gdy plastry cukinii będą już gotowe, wyłóż je z powrotem na blachę i pozostaw do wystygnięcia.
Następnie przygotuj farsz. Serek śmietankowy do smarowania przypraw solą i pieprzem. Następnie dodaj posiekane w drobną kostkę ogórki małosolne. Gałązkę tymianku umyj i odetnij wszystkie listki. Połowę z nich dorzuć do serka. Drugą połowę możesz wykorzystać do dekoracji dania, a jeśli lubisz nieco intensywniejszy smak, możesz wszystko dorzucić do serka. Orzeszki pini umieść na suchej, teflonowej patelni i praż około 3 minuty. Cały czas je mieszaj, by się nie przypaliły. W takiej formie dodaj je do serka śmietankowego. Orzeszki nadadzą chrupkości daniu.
Wystudzone plastry cukinii posmaruj z jednej strony nadzieniem. Na koniec zawiń roladki i zepnij każdą z nich wykałaczką. Całość posyp rukolą.