Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste roladki z golonek bez kości. Idealne do kanapek, bo świetnie się kroją, do tego chrzan i można nieźle sobie pojeść. Są świetne i na zimno, i na ciepło. Nie wymagają nakładu pracy, dlatego są idealne w przedświątecznym zgiełku :-)
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 135
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 135
Składniki
Golonki oczyścić z błonek i nadmiaru tłuszczu, przekroić je wzdłuż na pół, żeby powstał prostokątny płat mięsa. Następnie mięso rozbić. Każdy płat doprawić z obu stron solą i pieprzem. Na górę wetrzeć przeciśnięty czosnek i mocno zwinąć w roladę. Rolady obwiązać sznurkiem. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Ułożyć w nim rolady i obsmażyć z każdej strony. Do garnka wlać wodę do połowy wysokości mięsa i zakryć pokrywą. Dusić na małym ogniu przez około 2-2,5 godziny, podlewając od czasu do czasu tworzącym się sosem. Gdy rolady będą miękkie, zdjąć pokrywę, zwiększyć płomień i chwilę obsmażyć w tym aromatycznym sosie. SMACZNEGO!!!