Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste roladki z golonek bez kości. Idealne do kanapek, bo świetnie się kroją, do tego chrzan i można nieźle sobie pojeść. Są świetne i na zimno, i na ciepło. Nie wymagają nakładu pracy, dlatego są idealne w przedświątecznym zgiełku :-)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Golonki oczyścić z błonek i nadmiaru tłuszczu, przekroić je wzdłuż na pół, żeby powstał prostokątny płat mięsa. Następnie mięso rozbić. Każdy płat doprawić z obu stron solą i pieprzem. Na górę wetrzeć przeciśnięty czosnek i mocno zwinąć w roladę. Rolady obwiązać sznurkiem. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Ułożyć w nim rolady i obsmażyć z każdej strony. Do garnka wlać wodę do połowy wysokości mięsa i zakryć pokrywą. Dusić na małym ogniu przez około 2-2,5 godziny, podlewając od czasu do czasu tworzącym się sosem. Gdy rolady będą miękkie, zdjąć pokrywę, zwiększyć płomień i chwilę obsmażyć w tym aromatycznym sosie. SMACZNEGO!!!