Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i szybka przekąska. Idealna na imprezę lub wieczór we dwoje
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 117
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2707
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 532
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5682
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 117
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2707
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 532
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5682
Składniki
Filety myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż, posypujemy przyprawami. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy mięso. Odstawiamy do ostudzenia.
Sałatę rzymską dzielimy na liście. Na plackach tortilli ułożyć warstwę sałaty. Na sałacie na jednej połowie placka kładziemy kawałki kurczaka, a między nimi ser pokrojony w słupki. Całość ściśle zwinąć. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić.
Po wyjęciu każdą roladkę rozwinąć z folii i pokroić na 3-4 części. Można powbijać wykałaczki by się nie rozwaliły. Podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym.