Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i szybka przekąska. Idealna na imprezę lub wieczór we dwoje
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4953
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13402
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7528
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4953
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13402
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7528
Składniki
Filety myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż, posypujemy przyprawami. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy mięso. Odstawiamy do ostudzenia.
Sałatę rzymską dzielimy na liście. Na plackach tortilli ułożyć warstwę sałaty. Na sałacie na jednej połowie placka kładziemy kawałki kurczaka, a między nimi ser pokrojony w słupki. Całość ściśle zwinąć. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić.
Po wyjęciu każdą roladkę rozwinąć z folii i pokroić na 3-4 części. Można powbijać wykałaczki by się nie rozwaliły. Podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym.