Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i szybka przekąska. Idealna na imprezę lub wieczór we dwoje
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5363
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17563
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 694
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5363
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17563
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 694
Składniki
Filety myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż, posypujemy przyprawami. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy mięso. Odstawiamy do ostudzenia.
Sałatę rzymską dzielimy na liście. Na plackach tortilli ułożyć warstwę sałaty. Na sałacie na jednej połowie placka kładziemy kawałki kurczaka, a między nimi ser pokrojony w słupki. Całość ściśle zwinąć. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić.
Po wyjęciu każdą roladkę rozwinąć z folii i pokroić na 3-4 części. Można powbijać wykałaczki by się nie rozwaliły. Podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym.