Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i szybka przekąska. Idealna na imprezę lub wieczór we dwoje
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Filety myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż, posypujemy przyprawami. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy mięso. Odstawiamy do ostudzenia.
Sałatę rzymską dzielimy na liście. Na plackach tortilli ułożyć warstwę sałaty. Na sałacie na jednej połowie placka kładziemy kawałki kurczaka, a między nimi ser pokrojony w słupki. Całość ściśle zwinąć. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić.
Po wyjęciu każdą roladkę rozwinąć z folii i pokroić na 3-4 części. Można powbijać wykałaczki by się nie rozwaliły. Podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym.