Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z łososia i serka śmietankowego to przekąska, która wygląda jak z eleganckiej restauracji, a robi się ją w kilka minut. Łączą delikatność ze świeżością - kremowe wnętrze z koperkiem otulone wędzonym łososiem rozpływa się w ustach, a chrupiący ogórek i marchewka dodają lekkości i smaku potrawie. Roladki są idealne na przyjęcia, romantyczną kolację lub szybki lunch bez gotowania.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Marchewkę obierz i ugotuj al dente. Wystudź i pokrój w drobną kosteczkę. Ogórka obierz i również pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż serek śmietankowy i jogurt. Wsyp koperek i dopraw solą oraz pieprzem według uznania. Wymieszaj, aż masa będzie gładka i kremowa.
Plastry łososia rozłóż na desce lub na talerzu. Na każdy z nich nałóż porcję masy serowej oraz trochę ogórka i marchewki. Następnie każdy zwiń delikatnie w rulonik (brzegi możesz skleić odrobiną serka).
Jeśli plastry ryby są szerokie, przekrój je na poręczne plasterki (przekąski nie powinny być zbyt duże). Gotowe roladki z łososia i serka śmietankowego schłódź w lodówce przed podaniem.