Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś innego niż zwykłe mielone... pychota!
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4737
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4187
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4737
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4187
Składniki
Cebulę, 1/2 papryki, czosnek i namoczoną i odciśniętą bułkę mielimy (ja użyłam malaksera). Na koniec dodajemy kilka gałązek pietruszki.
Powstałą papkę dodajemy do mięsa mielonego, 1 jajko i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy, wyrabiamy zwartą masę.
Bierzemy folię aluminiową, urywamy 8 kawałków dł. ok. 25 cm, smarujemy olejem i kładziemy porcję mięsa.
Formujemy prostokąt, ok. 12x10 cm. Na środek kładziemy słupek sera żółtego, papryki, odrobinę posiekanej natki.
Zbieramy mięso dookoła farszu, formując roladkę. Zawijamy ją w folię aluminiową, dokładnie zakręcając końcówki folii.
Roladki wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 8 minut.
Po wyjęciu z wody, studzimy, zdejmujemy folię. Drugie jajko rozmącamy z odrobiną soli - obtaczamy roladki w jajku, potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Do roladek proponuje ziemniaki pieczone. Obrane ziemniaki obgotowuję ok. 15 minut w osolonej wodzie, odcedzam, skrapiam olejem, posypuję przyprawami i wkładam do piekarnika na ok. 30-35 minut. Smacznego!