Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki to idealny dodatek do żurku lub białego barszczu.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1726
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8269
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 709
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252633
Polecam.
Odsłon: 1370
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1726
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8269
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 709
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252633
Polecam.
Odsłon: 1370
Składniki
Do 400 g serka naturalnego homogenizowanego dodałam 5 łyżeczek chrzanu, posiekany koperek, 4 pokrojone jajka na twardo oraz sól do smaku. Zmiksowałam blenderem na mus i odstawiłam do lodówki. W międzyczasie w 50 ml wody rozpuściłam 1,5 łyżeczki żelatyny. Kiedy napęczniała podgrzałam i wymieszałam z musem. Ponownie odstawiłam do lodówki na 10 minut. Po tym czasie nakładałam warstwę musu na naleśniki i zawijałam w ruloniki. Odstawiłam do lodówki. Kiedy mus stężał pokroiłam naleśniki w 2-centymetrowe roladki i nakłuwałam na szpatułki.