Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki to idealny dodatek do żurku lub białego barszczu.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5283
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 44
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5283
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 44
Składniki
Do 400 g serka naturalnego homogenizowanego dodałam 5 łyżeczek chrzanu, posiekany koperek, 4 pokrojone jajka na twardo oraz sól do smaku. Zmiksowałam blenderem na mus i odstawiłam do lodówki. W międzyczasie w 50 ml wody rozpuściłam 1,5 łyżeczki żelatyny. Kiedy napęczniała podgrzałam i wymieszałam z musem. Ponownie odstawiłam do lodówki na 10 minut. Po tym czasie nakładałam warstwę musu na naleśniki i zawijałam w ruloniki. Odstawiłam do lodówki. Kiedy mus stężał pokroiłam naleśniki w 2-centymetrowe roladki i nakłuwałam na szpatułki.