Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak, efektowny wygląd, szybkie w przygotowaniu.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 10
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 10
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy.
Jajka gotujemy na twardo, siekamy w drobną kostkę.
Ryż łączymy z jajkami, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczypiorek, majonez i chrzan. Dokładnie mieszamy.
Farsz nakładamy na plaster szynki i zwijamy w roladkę. W każdą roladkę wbijamy 2 wykałaczki, a następnie roladkę kroimy na 2 równe części.
Pyszne na śniadanie jak również w formie zakąski.
Uwaga: plastry szynki powinny być dość duże, by można je było swobodnie zwinąć. Ja miałam troszkę za małe.