Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak, efektowny wygląd, szybkie w przygotowaniu.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2431
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18166
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2431
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18166
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy.
Jajka gotujemy na twardo, siekamy w drobną kostkę.
Ryż łączymy z jajkami, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczypiorek, majonez i chrzan. Dokładnie mieszamy.
Farsz nakładamy na plaster szynki i zwijamy w roladkę. W każdą roladkę wbijamy 2 wykałaczki, a następnie roladkę kroimy na 2 równe części.
Pyszne na śniadanie jak również w formie zakąski.
Uwaga: plastry szynki powinny być dość duże, by można je było swobodnie zwinąć. Ja miałam troszkę za małe.