Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z szynki z dwoma nadzieniami

Roladki z szynki z dwoma nadzieniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 339 Ocena: 4559

Dodano:

Odsłon: 15381

szybka i smaczna przekąska na "ząb"

Składniki

  • szynka konserwowa 15 plastrów
  • I farsz: jajka 3 szt
  • ogórki konserwowe
  • chrzan
  • II farsz: serek śmietankowy
  • słonecznik
  • majonez
  • sól i pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. jajka ugotować na twardo, wystudzić, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, ogórki pokroić w kosteczkę, wymieszać z jajkami, dodać majonez, doprawić chrzanem, solą i pieprzem,
    2. słonecznik uprażyć na suchej patelni (uważać żeby się nie spalił), wystudzić, wymieszać z serkiem, w razie potrzeby dosolić,
    3. plasterki szynki smarować farszem, zwinąć, spiąć, można związać szczypiorkiem (większe roladki można kroić na pół),




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń