Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie zna słonej galarety. Od zawsze gościła na naszych polskich stołach w czasie spotkań rodzinnych i przyjęć. Dzisiaj zapraszam na wielkanocną odsłonę tego dania. Jej przygotowanie może i zajmuje chwilę czasu ale za to na stole prezentuje się bardzo efektownie. Do jej przybrania możecie użyć dowolnych warzyw oraz ziół, by było wiosennie i kolorowo.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21538
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 321
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 433
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21538
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 321
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 433
Składniki
Jajka obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez, chrzan, przyprawy i szczypiorek. Całość mieszamy. Gotową pastę nakładamy na brzeg szynki i zwijamy rulony, które układamy na półmisku. Całość dekorujemy warzywami lub ziołami.
Do letniego bulionu wsypujemy żelatynę zgodnie z opisem na opakowaniu. Chwilę mieszamy aby się dobrze rozpuściła. Roladki zalewamy przygotowanym bulionem i chłodzimy przez całą noc w lodówce.