Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie zna słonej galarety. Od zawsze gościła na naszych polskich stołach w czasie spotkań rodzinnych i przyjęć. Dzisiaj zapraszam na wielkanocną odsłonę tego dania. Jej przygotowanie może i zajmuje chwilę czasu ale za to na stole prezentuje się bardzo efektownie. Do jej przybrania możecie użyć dowolnych warzyw oraz ziół, by było wiosennie i kolorowo.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4144
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 720
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4144
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 720
Składniki
Jajka obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez, chrzan, przyprawy i szczypiorek. Całość mieszamy. Gotową pastę nakładamy na brzeg szynki i zwijamy rulony, które układamy na półmisku. Całość dekorujemy warzywami lub ziołami.
Do letniego bulionu wsypujemy żelatynę zgodnie z opisem na opakowaniu. Chwilę mieszamy aby się dobrze rozpuściła. Roladki zalewamy przygotowanym bulionem i chłodzimy przez całą noc w lodówce.