Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 363
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4386
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 160
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 162
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 363
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4386
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 160
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 162
Składniki
Wykonanie:
W misce umieszczam serek śmietankowy oraz uprażony słonecznik. Prażyłam go na suchej patelni kilka minut aż zrobił się lekko brązowy.
Rozkładam 2 placki tortilli by na siebie nachodziły i układam serek ze słonecznikiem. Dokładam sałatę, szynkę i zwijam w rulon.
W drugiej roladce wykorzystałam plastry sera i szynki. Delikatnie nachodziły na siebie podczas układania. W misce wymieszałam serek oraz kawałki kabanosów. Ułożyłam na całej powierzchni rolady. Na końcu dodałam liście sałaty a na początku paprykę pokrojoną w słupki.
Rolady zwinęłam i schowałam do lodówki na kilka godzin. Może być na noc. Po tym czasie pokroiłam na kawałki i ułożyłam na desce.