Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki jakich jeszcze nie było. Moi goście byli zachwyceni. Najlepsza przekąska na imprezę.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242759
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242759
Składniki
Do moich roladek użyłam pasty z jajka, rzodkiewki i sera żółtego lecz może to być zwykły serek np. chrzanowy czy ze szczypiorkiem. Zaczynam od przygotowania jajek. Gotuję je na twardo a następnie obieram. Sałatkę przygotowuje się bardzo szybko dlatego, że wszystkie składniki ścieram na tarce o grubych oczkach. Ser, jajka oraz rzodkiewkę. Na koniec dodaję majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam i pasta gotowa. 2 placki tortilli kroję na pół. Na 3 połówkach smaruję pastą a następnie na każdej połówce placka układam składniki. Sałata, szynka i ser. Składniki dociskam do pasty a następnie bardzo dokładnie i ciasto zwijam tortillę. Przygotowuję placek tortilli. Dokładam do niego 1 połowę która została. Placki tortilli muszą na siebie nachodzić. Smaruję całość pastą. Układam 3 zwinięte placki i całość bardzo szczelnie zwijam. Tortillę obijam w folię spożywczą a następnie chłodzę w lodówce ok. 2 godziny. Można przygotować dzień wcześniej.
Po tym czasie roladki kroję na mniejsze kawałki i układam np. na desce.