Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu dużo mówić, tych smaków trzeba spróbować a przygotowując je na przyjęcie zachwycicie gości.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 338
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 100
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 331
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 338
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 100
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 331
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Składniki
Składniki : 4 jajka 50 gr filetów anchois 2 garście roszponki łyżka majonezu 2 placki tortilli pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obrane i wystudzone rozdrabniamy widelcem dodając 1 łyżkę majonezu. Doprawiamy pieprzem. Pastą jajeczną smarujemy 2 tortille na którą układamy liście roszponki i anchois w pokazany obok sposób. Ciasno zwijamy tak aby anchois było idealnie w środku roladki.
Składniki : 250 gr sera feta półtłustego 150 gr serka kanapkowego szczypior pół czerwonej papryki łyżeczka przyprawy suszone pomidory z chilli 2 placki tortilli Przygotowanie : Szczypior szatkujemy, paprykę kroimy w kosteczkę i razem z oboma serami i łyżką przyprawy "Suszone pomidory z chilli" mieszamy. Oba placki smarujemy na grubość kawałków papryki czyli na ok 4-5 mm. Zwijamy dosyć ciasno i dokładnie.
Składniki : 1 awokado ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny szynka długo dojrzewająca ser pleśniowy typu Lazur 2 placki tortilli Przygotowanie: Z awokado robimy guacamole (przecinamy awokado w pół wyjmujemy pestkę a resztę wydrążamy łyżką ze skórki i rozdrabniamy widelcem, dodajemy mały starty ząbek czosnku i ok łyżeczki soku z cytryny i mieszamy). Tortille smarujemy guacamole, układamy na niej pasek sera pleśniowego i w odstępie 2 plastry szynki długo dojrzewającej. Tortillę zwijamy tak aby ser był idealnie w środku. Po pozostałe przepisy zapraszam do siebie :) Mechanik w kuchni