Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedziani goście, też nie są nam straszni
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 141
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2775
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3617
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 541
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7310
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 141
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2775
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3617
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 541
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7310
Składniki
Jajko roztrzepujemy w szklance i wlewamy na rozgrzany olej na patelni, solimy, pieprzymy i smażymy całość, tak by powstał omlet. Każde jajko smażymy oddzielnie, by był omlet z 1 jajka. Używamy patelnie wielkości tortilli jaką będziemy wykorzystywać.
Następnie obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Wrzucamy na patelnię solimy pieprzymy podsmażamy. Jak pieczarki są zmiękczone, to zdejmujemy z patelni.
Na talerzu kładziemy placek tortilli na placek kładziemy omlet. Na całości kładziemy plastry sera żółtego, dodajemy pieczarki oraz pokrojone pomidory suszone z oleju oraz rukolę. Możecie w tym momencie polać ulubionym sosem, ale ja nie dodaję ponieważ sama w sobie jest smaczna.
Całość zwijamy w rolkę. Przygotowaną rolkę zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, by odpoczęła.
Przygotowaną rolkę wyjmujemy z lodówki kroimy na kawałki. Jak widzicie z 1 rolki wychodzi 8 kawałków takiego przysmaku. To danie jest super bo możecie również podawać na ciepło zaraz po zrobieniu. A teraz to już tylko smacznego.