Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez takich przepisów nie może obejść się żadna karnawałowa impreza ;) Roladki z tortilli są proste i szybkie w przygotowaniu i najczęściej jako pierwsze znikają ze stołu. To moja propozycja na rollsy w 3 wariantach smakowych. Łosoś, tuńczyk czy szynka? Które wybierasz? :)
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 352
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 67
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 352
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 67
Składniki
Tortillę dokładnie posmarować serkiem, ułożyć plastry wędzonego pstrąga oraz liście sałaty. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
Tortillę posmarować majonezem, posypać startym serem, ułożyć szynkę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
Tuńczyka odsączyć z zalewy. Tortillę posmarować majonezem i musztardą, posypać szczypiorkiem, dodać tuńczyka, kukurydzę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
Rady: Z jednej tortilli przygotujecie ok. 5-6 roladek. Tortillę należy zwinąć bardzo ciasno, aby roladki zachowały ładny kształt i nie rozpadały się podczas krojenia.