Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś w mojej propozycji rollsy z ciasta francuskiego, które idealnie pasują jako przystawka na spotkanie ze znajomymi jak i na obiad podawane z sosem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10763
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3444
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2476
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10763
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3444
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2476
Składniki
Na początek kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na patelni. Odstawiamy boczek na bok i na tej samej patelni podsmażamy cebulę i czosnek. W między czasie ścieramy ser żółty. W misce łączymy serek śmietankowy, ser żółty, podsmażone składniki i dodajemy sól i pieprz. Powstałą masę rozprowadzamy na ciasto francuskie i zwijamy w rulon, który dzielimy na 16 równych części. Układamy rollsy na blaszce i pieczemy w piekarniku przez 20 min w 200 stopniach. Smacznego !!