Do góry

Przekąski Przepis na:

Rollsy z ciasta francuskiego

Rollsy z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 236

Dodano:

Odsłon: 5884

Dziś w mojej propozycji rollsy z ciasta francuskiego, które idealnie pasują jako przystawka na spotkanie ze znajomymi jak i na obiad podawane z sosem.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rollsy z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Na początek kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na patelni. Odstawiamy boczek na bok i na tej samej patelni podsmażamy cebulę i czosnek. W między czasie ścieramy ser żółty. W misce łączymy serek śmietankowy, ser żółty, podsmażone składniki i dodajemy sól i pieprz. Powstałą masę rozprowadzamy na ciasto francuskie i zwijamy w rulon, który dzielimy na 16 równych części. Układamy rollsy na blaszce i pieczemy w piekarniku przez 20 min w 200 stopniach. Smacznego !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń