Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś w mojej propozycji rollsy z ciasta francuskiego, które idealnie pasują jako przystawka na spotkanie ze znajomymi jak i na obiad podawane z sosem.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5729
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4457
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 224
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5729
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4457
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 224
Składniki
Na początek kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na patelni. Odstawiamy boczek na bok i na tej samej patelni podsmażamy cebulę i czosnek. W między czasie ścieramy ser żółty. W misce łączymy serek śmietankowy, ser żółty, podsmażone składniki i dodajemy sól i pieprz. Powstałą masę rozprowadzamy na ciasto francuskie i zwijamy w rulon, który dzielimy na 16 równych części. Układamy rollsy na blaszce i pieczemy w piekarniku przez 20 min w 200 stopniach. Smacznego !!