Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 73
Bardzo lubię proste dania pełne warzyw,aromatów i smaków. Jednym z takich dań...
Odsłon: 42
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18040
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 272
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 73
Bardzo lubię proste dania pełne warzyw,aromatów i smaków. Jednym z takich dań...
Odsłon: 42
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18040
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 272
Składniki
Śledzie umyć. Wyjąć kręgosłupy i główne ości. Rozciąć wzdłuż na połowy. Jeżeli śledzie są duże, to jeszcze poprzekrawać je w poprzek na mniejsze kawałki. Każdy kawałek posmarować musztardą, osolić, oprószyć pieprzem, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Cebule obrać, umyć, pokroić w krążki. Przygotować zalewę: szklankę wody zmieszać z połową szklanki octu i oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Ułożyć śledzie w rondlu, zalać zalewą. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Tak przygotowane rolmopsy można podawać na ciepło z dodatkiem np. frytek. Dobrze smakują też podane na zimno - z pieczywem.