Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolmopsy z cebulą to prawdziwy klasyk – eleganckie, wyraziste i pełne smaku. Soczyste filety śledziowe z dodatkiem marynowanej w oleju i occie cebulki to połączenie wprost idealne. Jeśli dorzucisz do środka plasterki ogórka kiszonego lub marynowane grzybki, otrzymasz wykwitną przekąskę – doskonałą na Święta czy domową imprezę.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1693
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2241
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 46
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 131
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1333
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1693
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2241
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 46
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 131
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1333
Składniki
Śledzie włóż do zimnej wody i namaczaj przez ok. 2 godziny. Przez ten czas wymień wodę 1-2 razy.
Ocet wlej do garnka, dolej wodę, wrzuć 2-3 liście laurowe, 5-7 kulek ziela angielskiego i ziaren czarnego pieprzu, dosyp cukier. Zagotuj zalewę, po czym odstaw do ostudzenia. Śledzie włóż do szklanego naczynia i zalej zalewą. Odstaw na 30 minut.
Cebule obierz i pokrój w kostkę. Umieść w miseczce, zasyp szczyptą soli, zalej olejem lnianym i octem, wymieszaj i odstaw na ok. 20 minut.
Złóż rolmopsy. Na każdym płacie fileta śledziowego włóż porcję marynowanej cebuli. Jeśli chcesz podkręcić smak, dorzuć plasterki kiszonego ogórka lub marynowane kurki. Zwiń śledzie i dla pewności zepnij wykałaczką. Możesz posypać suszonym majerankiem.
Rolmopsy z cebulą przechowuj pod przykryciem w lodówce lub innym zimnym miejscu. Będą odpowiednie do spożycia nawet przez kilka dni.