Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lekka ale konkretna w smaku sałata z roszponkà,mozzarellkà,łososiem i czerwonà cebulkà
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 109
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 109
Składniki
roszponkę układamy na talerzach,rozrywamy albo kroimy mozzarellkę,dodajemy do roszponki,kroimy pomidory w paseczki, czerwonà cebulé w kràżki,dodajemy do sałaty solimy,pieprzymy na samej gòrze rozkładamy cienkie paski łososia
w miédzyczasie przygotowujemy sos: klasyczny vinegret oliwę z oliwek mieszamy energicznie z wyciśniétym sokiem z cytryny,zàbkiem czosnku, dodajemy sòl,odrobiné cukru,troszkę pieprzu dokładnie wszystko mieszamy I odstawiamy na parę minut
tak przygotowanym sosem polewamy sałatę krôciutko przed podaniem
roszpunka super smakuje z małymi grillowanymi plastrami bagiety albo ciabatty skropionej oliwà z oliwek najlepiej o smaku cytrynowym jeżeli lubimy- komponuje siė smakowo super z całościà
Na zdrowie ;-)