Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lekka ale konkretna w smaku sałata z roszponkà,mozzarellkà,łososiem i czerwonà cebulkà
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5249
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 818
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5249
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 818
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
roszponkę układamy na talerzach,rozrywamy albo kroimy mozzarellkę,dodajemy do roszponki,kroimy pomidory w paseczki, czerwonà cebulé w kràżki,dodajemy do sałaty solimy,pieprzymy na samej gòrze rozkładamy cienkie paski łososia
w miédzyczasie przygotowujemy sos: klasyczny vinegret oliwę z oliwek mieszamy energicznie z wyciśniétym sokiem z cytryny,zàbkiem czosnku, dodajemy sòl,odrobiné cukru,troszkę pieprzu dokładnie wszystko mieszamy I odstawiamy na parę minut
tak przygotowanym sosem polewamy sałatę krôciutko przed podaniem
roszpunka super smakuje z małymi grillowanymi plastrami bagiety albo ciabatty skropionej oliwà z oliwek najlepiej o smaku cytrynowym jeżeli lubimy- komponuje siė smakowo super z całościà
Na zdrowie ;-)