Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do pochrupania :) w drodze do... w pracy... w kinie... gdziekolwiek, gdzie dopada mania chrupania :) bez cukru, bez soli, domowo i zdrowo przepis na 1 przekąskę dla 1 osoby
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3110
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 162
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1333
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 324
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2274
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3110
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 162
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1333
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 324
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2274
Składniki
Jabłka myję, obieram, kroję, wydrążam (pozbawiam gniazd nasiennych). Kroję w cienkie talarki i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli w trakcie drążenia jabłka się rozpadną, trudno... kroję cienkie plasterki dowolnej wielkości.
Kardamon pozbawiam łupinek i nasiona rozdrabniam w moździerzu. Dodaję cynamon i chili. Mieszam i posypuję ta mieszanką jabłka. Piekarnik włączam na 100 stopni, górna półka, górna grzałka, zostawiam drzwiczki uchylone na1 cm i suszę tak 2 godziny. W międzyczasie przewracam jabłka na drugą stronę i mniejsze już wysuszone kawałki od razu wyjmuję. Są tak pyszne, że czasem nie zdążą wystygnąć, na ciepło, taki świeży aromat .... mmmmmm... jabłkowe niebo w gębie :)