Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, szybka i prosta do przygotowania przekąska. Sprawdzi się zarówno na drugie śniadanie, podwieczorek jak i przyjęcie. Możemy ją też zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na wycieczkę. Idealna na każdą okazję.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 27
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 50
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 163
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 27
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 50
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 163
Składniki
Placki tortilli możemy podgrzać na patelni, ale nie jest to konieczne. Awokado musi być bardzo dojrzałe, aby można było je łatwo rozsmarować. Każdy placek smarujemy awokado i kroimy na pół. Na każdy kawałek układamy 1-2 liście sałaty, ogórka pokrojonego w słupki, kawałki pomidora oraz kiełki. Wszystko przeprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Możemy też odrobinę posolić. Gotowe zwijamy w rożki. Smacznego!