Do góry

Przekąski Przepis na:

rucola z parmezanem,avocado i prażonym boczkiem

rucola z parmezanem,avocado i prażonym boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1408

Dodano:

Odsłon: 12940

pyszna sałata,która sprawdza się zawsze,szybka,pożywna i jako główne danie,przekąska a dla mnie nawet jako deser ;-) smakowicie polecam ;-)

Składniki

  • roszponka mały pojemniczek
  • rucola mały pojemniczek
  • avocado 2,3 szt.
  • parmezan
  • boczek wędzony 8,10 plastrów
  • oliwa z oliwek
  • cytryna
  • sól młynek
  • czosnek młynek
  • czarny pieprz młynek
  • chilli młynek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
rucola z parmezanem,avocado i prażonym boczkiem

Przygotowanie

  1. plastry boczku prażymy na patelni z odrobiną oliwy,odstawiamy do odsączenia na papierowy ręcznik

    dojrzałe,miękkie avocado kroimy na plastry po usunięciu pestek

    w miseczce mieszamy rucolę z roszponką,dodajemy starte średnie kawałki parmezanu,dodajemy avocado,skraplamy oliwą z oliwek i odrobiną soku z cytryny,dorzucamy kawałki uprażonego boczku

    wszystko mieszamy delikatnie wcześniej doprawiając odrobiną soli i zestawem pieprz,chilli i czosnek
    możemy podać z ulubionymi bułeczkami albo innym pieczywem
    ale niekoniecznie

    I gotowe;-)


  2. Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń