Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rurki półkruche z kremem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414652
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2364
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414652
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2364
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać chłodne masło. Masło posiekać z mąką, dodać śmietanę, masło i sól i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę do schłodzenia Schłodzone ciasto podzielić na mniejsze części i rozwałkować (tak jak na pierogi), wycinać paski o długości ok 15 cm i szerokości 2-2,5 cm. Nawijać na foremki do rurek, tak aby ciasto nachodziło na siebie. Nawijać zaczynamy od węższej do szerszej strony. Przygotowane foremki układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniach, aż się lekko zarumienią. Po wyciągnięciu zdejmujemy z foremek. Po przestudzeniu nadziewamy kremem. Przygotowanie kremu: Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fix, pod koniec ubijania gdy śmietana będzie już dobrze ubita dodawać małymi porcjami serek masckarpone.