Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rurki półkruche z kremem.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 257
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1088
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 257
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1088
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać chłodne masło. Masło posiekać z mąką, dodać śmietanę, masło i sól i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę do schłodzenia Schłodzone ciasto podzielić na mniejsze części i rozwałkować (tak jak na pierogi), wycinać paski o długości ok 15 cm i szerokości 2-2,5 cm. Nawijać na foremki do rurek, tak aby ciasto nachodziło na siebie. Nawijać zaczynamy od węższej do szerszej strony. Przygotowane foremki układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniach, aż się lekko zarumienią. Po wyciągnięciu zdejmujemy z foremek. Po przestudzeniu nadziewamy kremem. Przygotowanie kremu: Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fix, pod koniec ubijania gdy śmietana będzie już dobrze ubita dodawać małymi porcjami serek masckarpone.