Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rurki półkruche z kremem.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 253
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4959
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4835
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44893
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 510
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 253
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4959
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4835
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44893
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 510
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać chłodne masło. Masło posiekać z mąką, dodać śmietanę, masło i sól i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę do schłodzenia Schłodzone ciasto podzielić na mniejsze części i rozwałkować (tak jak na pierogi), wycinać paski o długości ok 15 cm i szerokości 2-2,5 cm. Nawijać na foremki do rurek, tak aby ciasto nachodziło na siebie. Nawijać zaczynamy od węższej do szerszej strony. Przygotowane foremki układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniach, aż się lekko zarumienią. Po wyciągnięciu zdejmujemy z foremek. Po przestudzeniu nadziewamy kremem. Przygotowanie kremu: Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fix, pod koniec ubijania gdy śmietana będzie już dobrze ubita dodawać małymi porcjami serek masckarpone.