Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 75
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 285
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 75
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 285
Składniki
kapustę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić potem wydusić. do kapusty dodać mięso mielone , pokrojoną w kostkę cebulę, startą marchewkę na grubej tarce, dodać resztę składników , dobrze wymieszać ze sobą, formować kotleciki, obtoczyć je w mące, obsmarzyć na tłuszczu z obu stron. w garnku do pieczenia mięsa wyłożyć spód liśćmi surowej kapusty układać sztorcem gołąbki, wrzucić trzy ziarenka ziela angielskiego i 4 listki laurowe. Do petelni na których smarzyły się gołąbki wlać 3 szklanki wody dodać 1 kostkę rosołową i zagotować a następnie zalać tym gołąbki, przykryć surowymi liśćmi z kapusty i garnek przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku około 2 godziny.