Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4571
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1205
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4571
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1205
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Składniki
kapustę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić potem wydusić. do kapusty dodać mięso mielone , pokrojoną w kostkę cebulę, startą marchewkę na grubej tarce, dodać resztę składników , dobrze wymieszać ze sobą, formować kotleciki, obtoczyć je w mące, obsmarzyć na tłuszczu z obu stron. w garnku do pieczenia mięsa wyłożyć spód liśćmi surowej kapusty układać sztorcem gołąbki, wrzucić trzy ziarenka ziela angielskiego i 4 listki laurowe. Do petelni na których smarzyły się gołąbki wlać 3 szklanki wody dodać 1 kostkę rosołową i zagotować a następnie zalać tym gołąbki, przykryć surowymi liśćmi z kapusty i garnek przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku około 2 godziny.