Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach mięso z kaczki zawijane we wrapy z sałaty z dodatkami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 55
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 164
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 55
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 164
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Składniki
W rondelku na małym ogniu podsmaża się kacze uda, aż wytopi się tłuszcz ze skóry., Można dodać posiekaną cebulę i obrócić udka i jeszcze podsmażyć. Udka można podlać wodą, i doprawić solą, pieprzem i chili. Aby kaczka się rozpadała wystarczy dusić ją 1,5 h.
Gotowe! cześć tłuszczu zebrałam a wywar z duszenia zagęściłam podprażona mąka. Sos gotowy.
Mięso posiekałam i lekko poszarpałam widelcem. Podałam z dodatkami do wrapów, sałatą, pomidorem, podsmażanym ananasem i kimchi. Każdy może sam komponować wrapy według uznania.
Smacznego :)