Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3507

Dodano:

Odsłon: 2518

Ryba przykryta pyszną warzywną pierzynką. Bez niej nie ma świąt.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety podziel na mniejsze kawałki. Z każdej strony posyp solą i pieprzem. Panieruj kolejno w mące, jajkach i tartej bułce. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na tłuszczu. Dodaj resztę warzyw obranych i startych na grubych oczkach tarki. Duś do miękkości. Dodaj ziele i liście laurowe. Dołóż ketchup i koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Na dno naczynia wyłóż warstwę warzyw, przykryj rybą. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Danie odgrzewaj w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń