Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba przykryta pyszną warzywną pierzynką. Bez niej nie ma świąt.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 929
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23064
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15476
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 929
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23064
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15476
Składniki
Filety podziel na mniejsze kawałki. Z każdej strony posyp solą i pieprzem. Panieruj kolejno w mące, jajkach i tartej bułce. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na tłuszczu. Dodaj resztę warzyw obranych i startych na grubych oczkach tarki. Duś do miękkości. Dodaj ziele i liście laurowe. Dołóż ketchup i koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Na dno naczynia wyłóż warstwę warzyw, przykryj rybą. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Danie odgrzewaj w piekarniku.