Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona ryba w sosie pomidorowym z jarzynami.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39677
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 183
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9275
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39677
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 183
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9275
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
1/2 szklanki oleju rozgrzać w rondlu i dodać cebulę, smażyć pod przykryciem przez 30 minut.
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Startą jarzynę dodać do cebuli wraz z liściem laurowym oraz zielem angielskim i dusić pod przykryciem przez 20 minut.
Do jarzyn i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, łyżeczkę cukru oraz łyżeczkę soli i dusić pod przykryciem przez 10 minut
Rybę rozmrozić, osuszyć ręcznikami papierowymi i podzielić na kawałki dowolnej wielkości.
Jajka roztrzepać z 1 łyżeczką soli i 1/4 szklanki wody.
Rybę panierować najpierw w bułce tartej, potem w jajku, następnie znów w bułce tartej.
Smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Na dno dużej salaterki wlać trochę sosu, następnie ułożyć warstwę usmażonej ryby, potem znów sos. Warstwy ryby przekładać sosem aż do końca ryby lub sosu ;) Tak poważnie to powinno być idealnie na styk, ale jeśli przyrządzacie ją po raz pierwszy, lepiej monitorować sytuację przez cały czas.
Rybę odstawić do wystudzenia a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny, to znaczy po upływie doby ryba wystarczająco wchłonie sos pomidorowy, ale najsmaczniejsza jest dopiero po jakichś trzech dniach.