Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona ryba w sosie pomidorowym z jarzynami.
Ryba po grecku w bardzo pomidorowym sosie z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 3958
Idealne danie na wigilijny stół ale nie tylko po prostu od czasu do czasu moż...
Odsłon: 2561
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 114
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 217
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 197
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2533
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 114
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 217
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 197
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2533
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
1/2 szklanki oleju rozgrzać w rondlu i dodać cebulę, smażyć pod przykryciem przez 30 minut.
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Startą jarzynę dodać do cebuli wraz z liściem laurowym oraz zielem angielskim i dusić pod przykryciem przez 20 minut.
Do jarzyn i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, łyżeczkę cukru oraz łyżeczkę soli i dusić pod przykryciem przez 10 minut
Rybę rozmrozić, osuszyć ręcznikami papierowymi i podzielić na kawałki dowolnej wielkości.
Jajka roztrzepać z 1 łyżeczką soli i 1/4 szklanki wody.
Rybę panierować najpierw w bułce tartej, potem w jajku, następnie znów w bułce tartej.
Smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Na dno dużej salaterki wlać trochę sosu, następnie ułożyć warstwę usmażonej ryby, potem znów sos. Warstwy ryby przekładać sosem aż do końca ryby lub sosu ;) Tak poważnie to powinno być idealnie na styk, ale jeśli przyrządzacie ją po raz pierwszy, lepiej monitorować sytuację przez cały czas.
Rybę odstawić do wystudzenia a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny, to znaczy po upływie doby ryba wystarczająco wchłonie sos pomidorowy, ale najsmaczniejsza jest dopiero po jakichś trzech dniach.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szybka przekąska z tortilli
Przekąski
Grillowana mozzarella z dżemem malinowym
Przekąski
Grillowany camembert z sosem na bazie czerwonego wina i dżemu z owoców leśnych
Przekąski
Domowe chipsy ziemniaczane
Szybka przekąska z tortilli
Szybka i smaczna przekąska z tortilli z dodatkiem serka kanapowego , szynki o...
Odsłon: 662
Grillowana mozzarella z dżemem malinowym
Grillowana mozzarella to prosta, a jednocześnie bardzo smaczna propozycja na...
Odsłon: 85