Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po grecku w bardzo pomidorowym sosie z cebulą i przyprawami.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 67
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9202
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 67
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9202
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Pokrojoną cebulę dusić pod przykryciem z dodatkiem 1 szklanki oleju przez około 1 godzinę.
Do cebuli dodać łyżeczkę soli, łyżeczkę cukru, koncentraty i sok pomidorowy, liście laurowe oraz ziele angielskie i dusić przez kolejne 15 minut, nadal pod przykryciem.
Rybę rozmrozić, osuszyć, pokroić na dowolnej wielkości kawałki.
Jajka roztrzepać z 1/4 szklanki wody i jedną łyżeczką soli.
Rybę panierować w bułce tartej, jajku i raz jeszcze w bułce tartej, a następnie smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Do dużej salaterki wlać na dno trochę sosu pomidorowego, ułożyć warstwę ryby, wlać kolejną warstwę sosu i tak dalej. Ostatnią warstwą powinien być naturalnie sos.
Rybę należy odstawić do wystygnięcia, a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny, aby nabrała smaku. Idealnie byłoby zaczekać jakieś trzy dni, ale z doświadczenia wiem, że to wcale nie jest takie proste ;)