Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 1582
Dodano: 01.12.2019
Odsłon: 2609
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Pokrojoną cebulę dusić pod przykryciem z dodatkiem 1 szklanki oleju przez około 1 godzinę.
Do cebuli dodać łyżeczkę soli, łyżeczkę cukru, koncentraty i sok pomidorowy, liście laurowe oraz ziele angielskie i dusić przez kolejne 15 minut, nadal pod przykryciem.
Rybę rozmrozić, osuszyć, pokroić na dowolnej wielkości kawałki.
Jajka roztrzepać z 1/4 szklanki wody i jedną łyżeczką soli.
Rybę panierować w bułce tartej, jajku i raz jeszcze w bułce tartej, a następnie smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Do dużej salaterki wlać na dno trochę sosu pomidorowego, ułożyć warstwę ryby, wlać kolejną warstwę sosu i tak dalej. Ostatnią warstwą powinien być naturalnie sos.
Rybę należy odstawić do wystygnięcia, a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny, aby nabrała smaku. Idealnie byłoby zaczekać jakieś trzy dni, ale z doświadczenia wiem, że to wcale nie jest takie proste ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 04 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszna :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 02 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Delicje....:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz