Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po grecku w bardzo pomidorowym sosie z cebulą i przyprawami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29030
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 76
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29030
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 76
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Pokrojoną cebulę dusić pod przykryciem z dodatkiem 1 szklanki oleju przez około 1 godzinę.
Do cebuli dodać łyżeczkę soli, łyżeczkę cukru, koncentraty i sok pomidorowy, liście laurowe oraz ziele angielskie i dusić przez kolejne 15 minut, nadal pod przykryciem.
Rybę rozmrozić, osuszyć, pokroić na dowolnej wielkości kawałki.
Jajka roztrzepać z 1/4 szklanki wody i jedną łyżeczką soli.
Rybę panierować w bułce tartej, jajku i raz jeszcze w bułce tartej, a następnie smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Do dużej salaterki wlać na dno trochę sosu pomidorowego, ułożyć warstwę ryby, wlać kolejną warstwę sosu i tak dalej. Ostatnią warstwą powinien być naturalnie sos.
Rybę należy odstawić do wystygnięcia, a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny, aby nabrała smaku. Idealnie byłoby zaczekać jakieś trzy dni, ale z doświadczenia wiem, że to wcale nie jest takie proste ;)