Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miruna zrobiona w sosie pomidorowym z warzywami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 102
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2308
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 102
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2308
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Składniki
Rybę odmrażamy na sicie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Obraną marchew, seler i korzeń pietruszki ścieramy przez duże oczka, por kroimy w plasterki, cebule kroimy w kostkę. Posolone, popieprzone kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz, a na patelnię wkładamy wszystkie warzywa i dusimy pod przykryciem. Warzywa dusimy do ich miękkości, doprawiamy przyprawami do smaku. Do garnka wlewamy 250 ml wody, dodajemy pastę rosołową, sos sojowy, sól, liście laurowe, ziele angielskie, paprykę i przecier pomidorowy, zagotowujemy. Dodajemy do garnka zawartość patelni i dokładnie mieszamy. Możemy sprawdzić smak i w razie potrzeby jeszcze doprawić. We wcześniej przygotowanym pojemniku układamy warstwę sosu, warstwę ryby i tak do wyczerpania się. Ostatnią warstwą powinna być warstwa z sosem. Ostudzoną rybę w sosie przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!