Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miruna zrobiona w sosie pomidorowym z warzywami.
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi...
Odsłon: 68
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatn...
Odsłon: 77
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi...
Odsłon: 68
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatn...
Odsłon: 77
Składniki
Rybę odmrażamy na sicie i osuszamy papierowymi ręczniczkami.
Obraną marchew, seler i korzeń pietruszki ścieramy przez duże oczka, por kroimy w plasterki, paprykę kroimy w kostkę, cebule kroimy w ćwierć plastry.
Posolone, popieprzone kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz.
Na patelnię wkładamy wszystkie warzywa i dusimy pod przykryciem. Warzywa dusimy do ich miękkości, doprawiamy przyprawami do smaku. Do garnka wlewamy 250 ml wody, dodajemy pastę rosołową, sos sojowy, sól, liście laurowe, ziele angielskie, paprykę i przecier pomidorowy, zagotowujemy. Dodajemy do garnka zawartość patelni i dokładnie mieszamy. Możemy sprawdzić smak i w razie potrzeby jeszcze doprawić.
We wcześniej przygotowanym pojemniku układamy warstwę sosu, warstwę ryby i tak do wyczerpania się.
Ostatnią warstwą powinna być warstwa z sosem. Ostudzoną rybę w sosie przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!