Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię co roku na wigilię i zawsze szybko znika do ostatniego kawałka. Świetnie nadaje się też na większe imprezy. Smakuje równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.
Rybę natrzeć przyprawą do ryb, solą i pieprzem, włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki.
Papryki włożyć do piekarnika (220 stopni) na ok. 20 minut, aż do lekkiego przypalenia. Po wyjęciu z pieca owinąć gazetą. Kiedy wystygną obrać i pokroić w paseczki.
Seler i pietruszkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokroić w półplasterki, czosnek w plasterki. Cebulę przesmażyć na oleju, zdjąć z patelni, przesmażyć czosnek, również zdjąć, na końcu przesmażyć seler z pietruszką. Teraz wszystko razem włożyć z powrotem na patelnię, dodać pomidory i dusić bez przykrycia, aż pomidory się rozpadną i odparują.
W międzyczasie obieramy pieczarki, kroimy w plasterki, przesmażamy na maśle i dusimy, aż odparują. Dodajemy je razem z papryką do uduszonych warzyw, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Rybę osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na nieduże kawałki i obsmażyć. W misce ułożyć na przemian warstwę jarzyn i ryb (zaczynamy i kończymy jarzynami)
Wigilia i święta coraz bliżej, dlatego typowe potrawy na ten okres coraz bar...
Odsłon: 10471
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 186
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 2455
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 186
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 2455
Składniki
Rybę natrzeć przyprawą do ryb, solą i pieprzem, włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki.
Papryki włożyć do piekarnika (220 stopni) na ok. 20 minut, aż do lekkiego przypalenia. Po wyjęciu z pieca owinąć gazetą. Kiedy wystygną obrać i pokroić w paseczki.
Seler i pietruszkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokroić w półplasterki, czosnek w plasterki. Cebulę przesmażyć na oleju, zdjąć z patelni, przesmażyć czosnek, również zdjąć, na końcu przesmażyć seler z pietruszką. Teraz wszystko razem włożyć z powrotem na patelnię, dodać pomidory i dusić bez przykrycia, aż pomidory się rozpadną i odparują.
W międzyczasie obieramy pieczarki, kroimy w plasterki, przesmażamy na maśle i dusimy, aż odparują. Dodajemy je razem z papryką do uduszonych warzyw, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Rybę osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na nieduże kawałki i obsmażyć. W misce ułożyć na przemian warstwę jarzyn i ryb (zaczynamy i kończymy jarzynami)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Bób prażony
Przekąski
Chleb do odrywania
Przekąski
Chrupiące chipsy ze skórek bobu
Carpaccio z buraka
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 49
Bób prażony
Prażony bób to świetna alternatywa dla popcornu czy chipsów. Nadaje się do ch...
Odsłon: 126