Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po grecku w nieco innej wersji bo w sosie słodko - kwaśnym. Idealna na Wigilię i na każdą inną okazję.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117674
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8193
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3054
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1884
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1433
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117674
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8193
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3054
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1884
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1433
Składniki
Użyłam mrożonych filetów rybnych, więc pierwszym krokiem było ich rozmrożenie. Następnie rozmrożone filety przyprawiłam solą i pieprzem, opanierowałam w mące i usmażyłam na oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyłam ryby na papierowym ręczniku. Marchewki, pietruszkę i selera obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Przesmażyłam je razem na oleju i przełożyłam do garnka. Cebulę również obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju. Przełożyłam ją do warzyw do garnka. Do warzyw dodałam sos słodko - kwaśny z warzywami ze słoika, przecisnęłam przez praskę obrane ząbki czosnku. Wszystko wymieszałam, ustawiłam garnek na gazie i dusiłam warzywa do miękkości. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem. W półmisku ułożyłam warstwę ryby, warstwę warzyw, znów warstwę ryby i na wierzch resztę warzyw w sosie. Rybę odstawiłam do wystygnięcia, a następnie wstawiłam do lodówki i schłodziłam. Najlepiej chłodzić ją min. 12 godzin.