Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 4170
Dodano: 05.01.2020
Odsłon: 892
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Użyłam mrożonych filetów rybnych, więc pierwszym krokiem było ich rozmrożenie. Następnie rozmrożone filety przyprawiłam solą i pieprzem, opanierowałam w mące i usmażyłam na oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyłam ryby na papierowym ręczniku. Marchewki, pietruszkę i selera obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Przesmażyłam je razem na oleju i przełożyłam do garnka. Cebulę również obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju. Przełożyłam ją do warzyw do garnka. Do warzyw dodałam sos słodko - kwaśny z warzywami ze słoika, przecisnęłam przez praskę obrane ząbki czosnku. Wszystko wymieszałam, ustawiłam garnek na gazie i dusiłam warzywa do miękkości. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem. W półmisku ułożyłam warstwę ryby, warstwę warzyw, znów warstwę ryby i na wierzch resztę warzyw w sosie. Rybę odstawiłam do wystygnięcia, a następnie wstawiłam do lodówki i schłodziłam. Najlepiej chłodzić ją min. 12 godzin.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)