Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po grecku w nieco innej wersji bo w sosie słodko - kwaśnym. Idealna na Wigilię i na każdą inną okazję.
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 47
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 818
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 70
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 47
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 818
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 70
Składniki
Użyłam mrożonych filetów rybnych, więc pierwszym krokiem było ich rozmrożenie. Następnie rozmrożone filety przyprawiłam solą i pieprzem, opanierowałam w mące i usmażyłam na oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyłam ryby na papierowym ręczniku. Marchewki, pietruszkę i selera obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Przesmażyłam je razem na oleju i przełożyłam do garnka. Cebulę również obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju. Przełożyłam ją do warzyw do garnka. Do warzyw dodałam sos słodko - kwaśny z warzywami ze słoika, przecisnęłam przez praskę obrane ząbki czosnku. Wszystko wymieszałam, ustawiłam garnek na gazie i dusiłam warzywa do miękkości. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem. W półmisku ułożyłam warstwę ryby, warstwę warzyw, znów warstwę ryby i na wierzch resztę warzyw w sosie. Rybę odstawiłam do wystygnięcia, a następnie wstawiłam do lodówki i schłodziłam. Najlepiej chłodzić ją min. 12 godzin.