Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od smaku ajvaru jestem chyba uzależniona i dodaję go do wszystkiego , do czego się da. Tym razem spróbowałam dodać do ryby po grecku i smak okazał się strzałem w dziesiątkę.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3181
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3807
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1309
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3181
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3807
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1309
Składniki
Rybę posolić i skropić sokiem z cytryny. Obtaczać w jajku i mące ziemniaczanej. Smażyć na oleju. Warzywa zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dusić na oleju do miękkości, podlewając bulionem. Warzywa nie powinny być zbyt miękkie. Na koniec dodać koncentrat , ajwar i sok z pół cytryny. Doprawić wg własnego smaku. U mnie jest to czubata łyżka cukru bo lubię smak winno-słodki. Układać w półmisku warstwami: ryba-warzywa aż do wyczerpania. Ryba i warzywa powinny być gorące. Odstawić na dzień by smaki się przegryzły.