Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od smaku ajvaru jestem chyba uzależniona i dodaję go do wszystkiego , do czego się da. Tym razem spróbowałam dodać do ryby po grecku i smak okazał się strzałem w dziesiątkę.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 654
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17375
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3238
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 207
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 654
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17375
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3238
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 207
Składniki
Rybę posolić i skropić sokiem z cytryny. Obtaczać w jajku i mące ziemniaczanej. Smażyć na oleju. Warzywa zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dusić na oleju do miękkości, podlewając bulionem. Warzywa nie powinny być zbyt miękkie. Na koniec dodać koncentrat , ajwar i sok z pół cytryny. Doprawić wg własnego smaku. U mnie jest to czubata łyżka cukru bo lubię smak winno-słodki. Układać w półmisku warstwami: ryba-warzywa aż do wyczerpania. Ryba i warzywa powinny być gorące. Odstawić na dzień by smaki się przegryzły.