Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od smaku ajvaru jestem chyba uzależniona i dodaję go do wszystkiego , do czego się da. Tym razem spróbowałam dodać do ryby po grecku i smak okazał się strzałem w dziesiątkę.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 237
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 31
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 58
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 890
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 934
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 237
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 31
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 58
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 890
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 934
Składniki
Rybę posolić i skropić sokiem z cytryny. Obtaczać w jajku i mące ziemniaczanej. Smażyć na oleju. Warzywa zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dusić na oleju do miękkości, podlewając bulionem. Warzywa nie powinny być zbyt miękkie. Na koniec dodać koncentrat , ajwar i sok z pół cytryny. Doprawić wg własnego smaku. U mnie jest to czubata łyżka cukru bo lubię smak winno-słodki. Układać w półmisku warstwami: ryba-warzywa aż do wyczerpania. Ryba i warzywa powinny być gorące. Odstawić na dzień by smaki się przegryzły.